6 грешки, които може да избегнете при поръчката на мобилни тоалетни за събития

Ако планирате събитие, което се провежда на открито и няма достъп до стационарни тоалетни, можете да заявите своето мобилно решение от Екотой. 

Нашият екип ще се погрижи да улесни процеса за поръчка на необходимото мобилно оборудване, но има няколко често срещани грешки, които можете да избегнете, за да сте сигурни, че събитието ви ще протече гладко. Проблемите може да варират от поръчката на твърде малко тоалетни, грешки в избора на място, на което да ги поставите, до дори избора на компанията, с която сте решили да работите. С тази статия целим да ви информираме за често срещани грешки, на които сме се натъквали през дългогодишния ни опит.

  •      Поръчайте достатъчно тоалетни за присъстващите

Голяма част от хората дори не могат да си представят какво коства организацията на едно събитие. Ако разполагате с ограничен бюджет може да поръчате недостатъчен брой тоалетни, но е много вероятно това решение да ви излезе скъпо. Международната мобилна санитарна асоциация препоръчва да осигурите поне по 1 мобилна тоалетна на 100 присъстващи, т.е. ако очаквате 5000 души е редно да поръчате около 50 мобилни тоалетни за вашето мероприятие. Няколко фактора може да повлияят на количеството, като например консумацията на храна и напитки, водещият пол на присъстващите (жените ползват по-често тоалетна от мъжете), дали има осигурени стационарни тоалетни и т.н. Може да използвате нашия онлайн калкулатор, който ще ви помогне да прецените от колко мобилни тоалетни имате нужда.

Имайте предвид, че ако няма достатъчно тоалетни и наличните са постоянно заети, гостите ви ще са по-склонни да си тръгнат от събитието по-рано и да похарчат по-малко. Инвестирайки повече пари за осигуряване на адекватно мобилно оборудване би могло да значи повече приходи за вас.

  •      Локацията

Трябва да бъдете внимателни, когато взимате решение къде да позиционирате вашето мобилно оборудване – да не го поставяте върху бордюри или места, които могат да затруднят достъпа на хора в неравностойно положение. Също така разпръснете тоалетните из цялата зона на събитието, не ги събирайте на една единствена локация. Друга практика е разделянето на мъжката от женската зона, за да се избегнат големите опашки. Още нещо, което можете да избегнете, е да поставите мобилните съоръжения близо до дървета и храсти, тъй като това може да окуражи присъстващите да облекчат нуждите си извън предвидените за това места, което не е нито хигиенично, нито приемливо. Много хора биха отскочили първо до тоалетната преди да се насочат към щанда за храна или напитки. Добра идея е да поставите няколко мобилни тоалетни близо до такива места, където има повече трафик.

  •      Липсата на съоръжения за миене на ръце

Ако на мероприятието има пунктове за храна, може да обмислите да наемете и мобилни мивки. Често присъстващите си хапват, след като са ползвали тоалетна. В такъв случай дезинфектантът за ръце не е достатъчен. Мобилните мивки, които Екотой предлага, са с крачна помпа и осигуряват чиста вода, течен сапун и хартия за ръце, които със сигурност ще накарат вашите гости да се чувстват по-комфортно. Като допълнителен артикул предлагаме и мобилни кошове за отпадъци, с които може да се избегне замърсяването на околната среда.

  •      Чакате твърде дълго, за да направите своята поръчка

Когато планирате мероприятие не бива да оставяте поръчката на мобилно оборудване за последния момент. Необходимо е време, за да се предвиди транспора, екипа и да се подготви оборудването. Екотой препоръчва да ангажирате мобилното оборудване, от което ще имате нужда, поне 4 седмици по-рано.

  •      Използвате различни доставчици на мобилно оборудване

Има няколко причини, които могат да ви изкушат да използвате различни доставчици. Чакали сте твърде дълго да направите своята поръчка и се случва така, че не всеки може да осигури необходимото мобилно оборудване. Ако се доверите на твърде много доставчици, може да превърнете организацията на събитието в логистичен кошмар. Ще трябва да се уговорят различни часове за доставка и взимане на оборудването, за да се избегне хаосът и струпването. С цялото напрежение покрай организацията на самото събитие на никого не е необходим този допълнителен стрес. Нашият екип ще направи всичко възможно, за да ви осигури необходимото мобилно оборудване за успешното протичане на вашето мероприятие.

  •      Избирате цената пред обслужването и качеството

Всеки е чувал изречението „Получаваш това, за което си платил“. При мобилните тоалетни това също важи. Знаем колко е трудно да се справим с определен бюджет и че по-ниската цена винаги изглежда съблазнително, но също сте чували, че „евтиното излиза скъпо“. Фирмите, които държат по-ниски цени, често не инвестират в поддръжка и е много вероятно да ви предоставят оборудване, на което определено ще му личат годините. Ако отделите малко повече средства, ще бъдете сигурни, че ще получите отлично качество, оборудване и доставка навреме.

Без значение какъв е мащабът на мероприятието, достъпът до отлично организирани санитарни зони е ключът към успеха на събитието и до позитивното настроение на посетителите. Следвайки нашите съвети, може да избегнете някои често срещани грешки и да задържите гостите на вашето събитие по-дълго време.

Екотой е компания с над 20-годишен опит и е била част от редица големи мероприятия в страната. С качественото оборудване и с помощта на професионалистите от екипа, може да си осигурите спокойствие и успех. Доверете ни се!  

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес