Еко-хитрини за кухнята за намаляване на пластмасата

Кухнята е една от основните зони в дома, където употребата на пластмаса е преобладаваща. Като част от кампанията ни „Зелен Четвъртък“, вдъхновена от движението, ви представяме някои еко-хитрини, които ще ви помогнат да намалите пластмасата в кухнята.

1. Използвайте стъклени буркани за съхранение: Те са перфектни за съхранение на сухи продукти, както и домашно приготвени сосове. Здрави са, могат да се използват многократно и не задържат миризми или петна.

2. Сменете пластмасовите прибори с дървени или метални: Заменете пластмасовите прибори с дървени или метални. Те са по-здрави и не освобождават вредни химикали при нагряване.

3. Купувайте на едро и използвайте съдове за многократна употреба: Купувайте продукти, като зърнени храни, ядки и подправки, на едро и ги съхранявайте в съдове за многократна употреба. Това намалява отпадъците от опаковки и често спестява пари.

4. Използвайте платнени салфетки и кърпи: Вместо хартиени кърпи, използвайте салфетки от плат и кърпи. Те могат да се перат и използват повторно, намалявайки отпадъците.

5. Компостирайте хранителни отпадъци: Ако имате градина, то компостирането е чудесен начин да се рециклират органични отпадъци и да се осигурят хранителни вещества за почвата.

6. Направете свои собствени почистващи продукти: Използвайки съставки като оцет, сода за хляб и етерични масла, може лесно да създадете свои собствени почистващи продукти. Научете как тук.

7. Пазарувайте на фермерски пазари: Купуването на пресни продукти от фермерски пазари намалява нуждата от пластмасови опаковки и подкрепя местните производители.

8. Избягвайте пластмасите за еднократна употреба: Кажете не на пластмасите за еднократна употреба като найлоново фолио, торбички за сандвичи и прибори за еднократна употреба. Използвайте алтернативи като восъчни опаковки, силиконови торбички и прибори за многократна употреба.

9. Съхранявайте храната правилно: Използвайте херметични контейнери, за да запазите храната прясна за по-дълго време и да намалите нуждата от пластмасово фолио.

10. Споделяйте полезна информация със своето семейство: Учете семейството си за значението, което намаляването на употребата на пластмаса има, и включете всички в правенето на устойчиви избори.

Като внедрите тези еко-хитрини в кухнята си, ще направите дома си по-устойчив. Защото всяка малка стъпка има голямо важно значение!

Вижте още:

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес