Топ 10 съвета за пътуване без пластмаса за устойчиви приключения

Пътуването може да бъде предизвикателство, когато решите да минимизирате употребата на пластмаса, но с правилното планиране е напълно възможно. Вдъхновени от движението Plastic Free July, в поредната седмица от кампанията ни „Зелен Четвъртък“ представяме някои съвети, които ще ви помогнат да намалите употребата на пластмаса по време на предстоящото си пътуване.

1. Носете бутилка за вода за многократна употреба, за да останете хидратирани без да разчитате на пластмасови бутилки за еднократна употреба. Много летища и обществени места имат станции за пълнене на вода.

2. Опаковайте храната си в кутии за многократна употреба: Използвайте силиконови торбички или малки кутии, за да опаковате храната за вашето пътуване. По този начин ще избегнете необходимостта от пластмасови опаковки.

3. Използвайте екологични продукти за вашето пътуване: Избирайте биоразградими продукти като бамбукови четки за зъби, сапун и други.

4. Носете свои прибори: Носете комплект прибори за многократна употреба, за да избегнете използването на пластмасови прибори за еднократна употреба, когато се храните навън.

5. Избирайте устойчиви места за настаняване: Изберете да отседнете на места, които приоритизират устойчивостта и намаляват употребата на пластмаса.

6. Пазарувайте местно: Подкрепяйте местните производители и магазини, които използват минимални или никакви пластмасови опаковки.

7. Не използвайте найлонови торбички: Винаги носете сгъваема платнена чанта за пазаруване и отказвайте найлоновите торбички, предлагани по магазините.

8. Избягвайте мини тоалетни принадлежности: Носете свои тоалетни принадлежности в опаковки, които може да използвате повторно, вместо да разчитате на тоалетните принадлежности за еднократна употреба, предоставени от хотелите.

9. Използвайте дигитални билети и ръководства: Избирайте дигитални бордни карти, билети и ръководства за пътуване, за да намалите отпадъците от хартия и пластмаса.

10. Споделяйте информацията: Обучавайте други пътешественици за значението, което има намаляването на употребата на пластмаса и споделяйте своите съвети с тях.

Устойчивото пътуване не само помага на околната среда, но и обогатява вашето пътешествие. Споделете как минимизирате употребата на пластмаса, когато пътувате, и нека се вдъхновим взаимно за отговорно опознаване на света!

Вижте още:

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес